20% van alle Nederlanders zit op LinkedIn

20% van alle Nederlanders zit op LinkedIn

LinkedIn heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder de leden wereldwijd. Daarbij hebben zij gekeken hoeveel mensen werken bij de zogeheten Small and Medium Businesses (SMB). Al snel noemen wij dat MKB in Nederland, maar de Amerikaanse definitie is 11-500 medewerkers voor MKB.

Volgens die definitie werken 597.010 Nederlandse LinkedIn gebruikers in het MKB.

Maar los van de discussie over begrippen, Nederland staat sowieso al als 8e op de wereld ranglijst met het meeste aantal gebruikers op LinkedIn, namelijk 3.429.544 wat gelijk staat aan 20% van de bevolking.

Ik zou het nog interessanter vinden als we voor heel Nederland een beeld zouden krijgen over het aantal ZZP’ers (1 medewerker, namelijk de ondernemer zelf) en het MKB volgens onze definitie (2-250 medewerkers).

 

Deze post is al 423 keer gelezen.

10 april – LinkedIn Masterclass Social Selling door LinkedIn expert Jan Willem Alphenaar

Klassikaal maar afgestemd op jouw behoefte

Iedere deelnemer aan een LinkedIn training heeft eigen doelen. Specifieke onderwerpen die hij of zij graag behandeld wil zien. Dit wordt meegenomen in de training. Voorafgaand aan de training krijg je een vragen formulier waarop je deze specifieke wensen kunt aangeven. Meer weten? Klik hier!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *