Verwijderen van connecties op LinkedIn. Twee methoden.

Verwijderen van connecties op LinkedIn. Twee methoden.

Je kent dat wel. Je netwerk groeit in de loop der jaren en op een gegeven moment realiseer je je dat bepaalde mensen niet in je netwerk wilt hebben. Dan wil je ze verwijderen.

Dat kan diverse redenen hebben, maar bijvoorbeeld ook omdat je gewoon niet met een bepaalde organisatie of persoon geassocieerd wilt worden.

Er zijn twee manier om dit te doen:

1. Direct en per persoon verwijderen

Zoek de betreffende persoon op, boven in het zoekvenster:

Schermafbeelding 2013-07-02 om 14.56.45

Vervolgens zie je bij het profiel de blauwe menubalk. Daar vind je onderin de keuze: Remove connection.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 14.50.14

Vervolgens krijg je een bevestigingsscherm.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 14.50.27

Klik op Remove en het is klaar. De betreffende persoon lijkt nu nog steeds een 1e graads connectie, maar door op Refresh in je browser te klikken, zie je dat dat veranderd is.

Het nadeel van deze aanpak is dat de persoon wel kan zien dat je zijn of haar profiel hebt bekeken. Dus kies voor de tweede mogelijkheid:

 

2. Via LinkedIn Contacts connecties verwijderen

Via LinkedIn contacts (binnenkort verschijnt hier een uitgebreide handleiding) kun je het nog makkelijker doen.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 15.06.13

Je kunt namelijk selecteren op bedrijfsnaam. Is makkelijk als je een groep mensen wilt verwijderen.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 15.11.33

Als een contact een blauw LinkedIn icoontje heeft staan dan is het een 1e graads connectie. Die kun je dus verwijderen als connectie.

Je ziet nu per contactpersoon een blauwe menubalk als je over de persoon heen gaat met je muis.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 15.13.09

Onder je de link More vind je ook Remove connection.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 15.10.59

 

Klik er op en je krijgt wederom een bevestigingsscherm en klaar.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 14.50.27

 Geen notificatie

Laat je niet tegenhouden om een contact te verwijderen. De ander krijgt er geen bericht van. De ander zal het alleen zien als ze je profiel bekijken. Daarom is de tweede methode ook handiger, omdat de betreffende personen ook geen notificatie krijgen dat je hun profiel hebt bekeken. Dus als je anoniem wilt verwijderen, kies dan voor de tweede mogelijkheid via LinkedIn contacts.

Deze post is al 1859 keer gelezen.

10 april – LinkedIn Masterclass Social Selling door LinkedIn expert Jan Willem Alphenaar

Klassikaal maar afgestemd op jouw behoefte

Iedere deelnemer aan een LinkedIn training heeft eigen doelen. Specifieke onderwerpen die hij of zij graag behandeld wil zien. Dit wordt meegenomen in de training. Voorafgaand aan de training krijg je een vragen formulier waarop je deze specifieke wensen kunt aangeven. Meer weten? Klik hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *