Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

01:54 am
19 May 2024

Taal instellen bij LinkedIn

Taal instellen bij LinkedIn

Bij LinkedIn heb je de mogelijkheid om uit maar liefst 19 talen te kiezen, waarin je het menu en de interface van LinkedIn wilt gebruiken. Maar er is een heel goede reden om voor Engels te kiezen.

Veel Nederlanders en Vlamingen kiezen er voor om Nederlands als taal te gebruiken. Dat kan makkelijker zijn, maar mijn dringende advies is om je taalinstelling altijd op Engels te zetten.

Nieuwe functionaliteiten

Wanneer LinkedIn nieuwe functionaliteiten toevoegt, en dat doen ze met grote regelmaat, dan worden deze eerst bij de mensen met een Engelstalige instelling geïmplementeerd. Denk daarbij aan de nieuwe achtergrondafbeeldingen, de longposts etcetera.

Het kan soms wel tot twee maanden duren voordat nieuwe functionaliteiten vertaald en geïmplementeerd zijn bij de andere talen. Dus met een Nederlandse instelling loop je altijd achter.

Het instellen van de taal voor je profiel doe je via het hoofdmenu dat bij je profielfoto rechtsbovenin staat. Kies Taal Wijzigen en zet deze op Engels.

F2C10F115AAA4665A6D5C844357417CD

2 comments

 • Hai Jan Willem,

  leuk deze site! Mooi dat je ook helpt om de mogelijkheden van LinkedIn verder onder de aandacht te brengen bij mensen!

  Tip m.b.t. taal aanpassen: onderin beeld heb je een balk met opties, en daar staat als 2e van rechts: taal/language. Daar kan je de taal ook aanpassen. Een shortcut 🙂

  Groet!

  Welmoed

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.