LinkedIn is sinds twee dagen bezig met het uitrollen van een nieuwe profiel-layout (zie boven). De nieuwe lay-out wordt gefaseerd uitgerold, maar zorg dat je profiel er alvast klaar voor is.

Eerder schreef ik al hoe belangrijk de body van je profiel is, nu is het ook echt de body van je profiel geworden. Zorg dus dat deze in orde is.

De belangrijkste wijziging is dat de foto nu prominent aanwezig is. Zorg dat je hier een professioneel uitziende foto hebt staan. Een aantal tips voor je foto:

  • Maak hem niet zelf met je webcam of mobiele telefoon. Vraag iemand met een professionele camera dit te doen of schakel een goede fotograaf in.
  • Zorg dat je herkenbaar bent op de foto, dus niet te dichtbij, niet te veraf en niet te donker;
  • Zorg dat je foto groot genoeg is.

Daarnaast zie je dat de headline ook duidelijk aanwezig is. Zet deze dus ook even goed. Hoe? Dat lees je hier.

Onderin zie je de public URL genoemd. Hoe je deze moet aanpassen heb ik hier beschreven.

En tenslotte is het volgende mooie dat ze aangepast hebben, de contact info. Als je op Contact Info klikt zie je meteen alle nodige gegevens om met iemand in contact te komen. Daarvoor moest je voorheen helemaal naar beneden scrollen.

Hoe je deze aanpast, voor de Externe Links, vind je hier.

Conclusie:
LinkedIn is op de goede weg om haar succesvolle site aantrekkelijker en moderner te maken. Ik ben benieuwd wat de volgende stap gaat worden? Misschien een volledig zelf aan te passen lay-out voor de company pages?

 

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.