Iedereen heeft dit wel eens zien staan op de homepage van LinkedIn.

En iedereen heeft daar wel eens op geklikt, want wat is er leuker dan gluren naar de mensen die naar jou gluren? Maar wat nu als je daar niets ziet? Wat nu als je niet wilt dat mensen zien of jij hun profiel bekijkt? Wat nu als je meer dan vijf resultaten wilt zien? Hieronder alle antwoorden.

Als een basic (free) account hebt dan kun je maximaal vijf resultaten zien. En die zijn altijd in willekeurige volgorde. Als er bijvoorbeeld aan de rechterkant het volgende staat:


Dan zie je maar vijf mensen in willekeurige volgorde van die 17  in totaal. En je weet niet wanneer zij je profiel bekeken hebben. Als je dat wel wilt zien dan zul je een betaalde account moeten nemen. Als je een betaalde account hebt, dan krijg je Profile Stats Pro en dan zie je ineens veel meer!

Je kunt nu zien in de tijd wie je profiel hebben bekeken. Je kunt nu zien waar mensen op gezicht hebben voordat ze op je profiel kwamen en ook hoe vaak je in zoekresultaten bent voorgekomen.

Tussen de profielen zie je ook zaken als:

Of:

Dat komt omdat zij hun profiel anoniem hebben ingesteld. Als je bijvoorbeeld op zo’n SomeOne klikt dan weet je nog heel weinig. Zie voorbeeld:

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.