We kennen het allemaal uit Facebook. De rode cijfertjes bovenin die aangeven dat er reacties zijn, nieuwe vriendjes of berichten.

Bij LinkedIn had bovenin een mooi notificatie dingetje waarmee je zag hoeveel ongelezen berichten je nog had.

Maar daar miste nog iets. Als je iets in een groep had geplaatst en iemand reageerde daar op dan kreeg je daar bericht van per e-mail. Heel handig, maar soms komen die berichten op een tijdstip dat het niet uitkomt. Met als gevolg dat je dus niet de reacties ziet. Je vergeet daar op te reageren en dat geeft een verkeerde indruk bij de mensen die op jouw artikel of stelling hebben gereageerd. Gelukkig is dat nu ook opgelost. Met de nieuwe notificaties boven in.

Vanmiddag was die functie ineens actief op mijn profiel. Nu kan ik dus in een oogopslag zien welke reacties ik gehad heb op postings die ik in groepen heb gedaan. Erg handig en nu zal ik zeker vaker reageren en verder de dialoog aangaan.

Okay, LinkedIn gaat hiermee wel weer iets meer op Facebook lijken. Maar zolang het nuttige functionaliteiten betreft ben ik er alleen maar blij mee!

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.