Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

06:05 am
24 June 2024

Zeg maar dag tegen je Fax

Zeg maar dag tegen je Fax

Leuke Infographic van LinkedIn over welke kantoorartikelen je alvast een plekje in je eigen museum kun geven.

LinkedIn vroeg meer dan 7.000 professionals over de hele wereld welke kantoorartikelen volgens hen waarschijnlijk zijn uitgestorven in het jaar 2017. Duizenden respondenten gaven aan dat ze zich goed voor kunnen stellen dat oude vertrouwde kantoorartikelen zoals tape-recorders, fax-apparaten en Rolodexes, binnen een paar jaar in musea tentoongesteld worden naast fossielen en Tyrannosaurus Rex-skeletten.

Volgens de ondervraagden is de top 10 kantoorartikelen en -gewoontes die in de komende vijf jaar zeldzaam worden of zelfs verdwijnen:

 • Tape-recorders (79 procent)
 • Fax-apparaten (71 procent)
 • Rolodexes (58 procent)
 • Vaste werktijden (57 procent)
 • Vaste telefoons (35 procent)
 • Desktop computers (34 procent)
 • Formele zakelijke kleding, zoals pakken, dassen enz. (27 procent)
 • Aparte kantoorruimte voor managers / leidinggevenden (21 procent)
 • Stilteruimtes (19 procent)
 • USB-sticks (17 procent)

Wereldwijd kozen professionals tablets (55 procent), cloud-opslag (54 procent), flexibele werktijden en smartphones (beide op 52 procent) als tools die niet meer weg te denken zijn in het huidige kantoorleven.

“Het is geen verrassing dat de Rolodex steeds meer naar de achtergrond treedt gezien technologische innovaties die steeds meer kantoorartikelen overbodig maken”, aldus Lena Olivier, Head of Hiring Solutions BeNeLux. “Het mooie van moderne apparatuur en platforms zoals LinkedIn, is dat ze voortdurend evolueren om aan de behoeften van professionals te blijven voldoen. In deze tijd is het dan ook belangrijk voor professionals om aan hun professionele, digitale footprint te werken zodat andere professionals hun goed kunnen vinden. Hierdoor komen ze sneller en gemakkelijker met elkaar in verbinding en kunnen ze eenvoudig in contact blijven.”

Droom tools
De ondervraagde professionals noemden ook een aantal dream-tools die ze graag zouden zien in de toekomst. Zo willen zij bijvoorbeeld een kloon of assistent om hen de dag door te helpen (25 procent), een plek op kantoor met natuurlijk zonlicht (25 procent) en een rustige plek op kantoor, met mogelijkheid voor een dutje (22 procent). Daarnaast gaf negentien procent van de respondenten aan een mute-knop voor hun praatgrage collega’s te wensen.

2 comments

 • Ik heb mijn vaste telefoon net weer uit de doos gehaald en 50m snoer getrokken. Wat een bende is het luchtruim bij ons in het bedrijfsverzamelgebouw. 50 Wifinetwerken, en tientallen mobies tegelijk actief: werd helemaal gek van de dropped calls en trage internet. Nu loopt alles weer betrouwbaar en snel.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.