Op Twitter zag ik zojuist de volgende vraag voorbij komen over het toevoegen van contacten.

 

 

LinkedIn wil hiermee voorkomen dat je lastig gevallen wordt door Spammers. Die zijn er toch wel, maar dit maakt het voor spammers moeilijker. Hoe kun je dan toch die contacten toevoegen als je geen betaalde account hebt of als je geen e-mail adres hebt van die persoon?

Heel simpel. Zoek de persoon op op LinkedIn

Klik op Connect

en kies voor een van de volgende opties:

Via je huidige werk

Of als je samen in een zelfde groep zit dan kun je dat selecteren.

 

Vergeet niet een persoonlijke boodschap toe te voegen. Dat verhoogt de kans op acceptatie van de ander. Dus geef even aan waarom je wilt linken of waar je elkaar van kent.

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.