LinkedIn heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder de leden wereldwijd. Daarbij hebben zij gekeken hoeveel mensen werken bij de zogeheten Small and Medium Businesses (SMB). Al snel noemen wij dat MKB in Nederland, maar de Amerikaanse definitie is 11-500 medewerkers voor MKB.

Volgens die definitie werken 597.010 Nederlandse LinkedIn gebruikers in het MKB.

Maar los van de discussie over begrippen, Nederland staat sowieso al als 8e op de wereld ranglijst met het meeste aantal gebruikers op LinkedIn, namelijk 3.429.544 wat gelijk staat aan 20% van de bevolking.

Ik zou het nog interessanter vinden als we voor heel Nederland een beeld zouden krijgen over het aantal ZZP’ers (1 medewerker, namelijk de ondernemer zelf) en het MKB volgens onze definitie (2-250 medewerkers).

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.