Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

08:44 am
25 April 2024

20% van alle Nederlanders zit op LinkedIn

20% van alle Nederlanders zit op LinkedIn

LinkedIn heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder de leden wereldwijd. Daarbij hebben zij gekeken hoeveel mensen werken bij de zogeheten Small and Medium Businesses (SMB). Al snel noemen wij dat MKB in Nederland, maar de Amerikaanse definitie is 11-500 medewerkers voor MKB.

Volgens die definitie werken 597.010 Nederlandse LinkedIn gebruikers in het MKB.

Maar los van de discussie over begrippen, Nederland staat sowieso al als 8e op de wereld ranglijst met het meeste aantal gebruikers op LinkedIn, namelijk 3.429.544 wat gelijk staat aan 20% van de bevolking.

Ik zou het nog interessanter vinden als we voor heel Nederland een beeld zouden krijgen over het aantal ZZP’ers (1 medewerker, namelijk de ondernemer zelf) en het MKB volgens onze definitie (2-250 medewerkers).

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.