Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

06:46 am
24 June 2024

LinkedIn profiel nu ook echt mooier en overzichtelijker

LinkedIn profiel nu ook echt mooier en overzichtelijker

LinkedIn is zich overduidelijk aan het richten op een mooiere en betere layout. Het lijkt alsof ze een blik designers hebben opengetrokken want er gebeurt veel. En nu is de totale profiel layout aan de beurt. En niet onverdienstelijk moet ik zeggen.

De laatste maanden zijn er al veel wijzigingen geweest. Ik zet de belangrijkste even op een rijtje:

En dan zijn er ook nog de mailtjes die aangeven wie je profiel hebben bekeken.

Make-over
Maar zojuist heeft toch wel de grootste make-over plaatsgevonden. Een LinkedIn profiel is nu echt mooier en overzichtelijker geworden, maar ook het bewerken hiervan ziet er stukken gebruikersvriendelijker uit.

Even een korte blik:

(als je een volledig profiel van ruim 4 meter wilt bekijken, klik dan hier)

Activity.
Je kunt in een oogopslag zien hoe actief iemand op LinkedIn is en wat diegene allemaal gedaan heeft. Dit venster is vanaf de rechterkant van het scherm verplaatst, direct onder de body.

Wat hier nu mooi aan is, is dat als je via Edit kijkt naar activity, dat je ook allerlei activiteiten kunt verwijderen.

Na het blokje Activity komt het blok Background. En daar staat veel in. Heel veel.

  • De summary;
  • Eventuele publicaties;
  • Opleiding;
  • Talen;
  • Werkervaring;
  • etc…

Het mooie is, dat het nu makkelijker is dit zelf in te delen. Dat kon voorheen al, maar dat wist niet iedereen. Nu is dat makkelijker via dit symbool:

Daarmee kun je elk component dat in je Background staat op de gewenste plek neerzetten. ik zou de Summary boven aan laten staan, maar je kunt daar ook de endorsements van je skills of de recommendations neerzetten. De keuze is aan jou. Mooi he 🙂

Bij het onderdeel experience zie je meteen meer informatie. Zo zie je meteen het bedrijfslogo (als dat aangegeven is op de Company Page) en eventuele recommendations.

Onder het blok Background kom je nog een aantal blokken tegen.

Je connecties:

Je groepen

En tenslotte nog welke nieuwsbronnen en bedrijven je volgt:

Sidebar
Aan de rechterkant van het profiel is ook wat gewijzigd.

Daar vind je de volgende, interessante onderdelen:

Via Share your profile kun je je LinkedIn profiel tweeten of delen op Facebook. Ik vraag me sterk af waarom je dat zou doen, maar het kan.

Daaronder staan een paar vrolijk gekleurde bolletjes die aangeven hoe je netwerk verdeeld is. Je kunt hierbij kiezen voor Company, Industry, School of Location. Bij Company zie je meteen bij welke organisatie je de meeste contacten hebt. Bij mij kun je goed zien dat mijn politieke lobby bij Gemeente Eindhoven redelijk op orde is, evenals mijn contacten bij de lokale krant :). Zou iemand dit stukje tekst wel lezen of lezen mensen alleen het begin en kijken ze daarna alleen maar plaatjes. Ik  zet deze tekst er maar even tussen omdat ik wel benieuwd ben of iemand echt alles leest.

Als ik voor Industry kies, is duidelijk te zien dat ik me veel bezig houdt met de Public Relations industrie,

En je ziet ook in een oogopslag wie jouw profiel hebben bekeken. Dus niet meer alleen een getalletje, maar meteen duidelijke foto’s.

Waar is mijn blogkoppeling en SlideShare?
Wat ik nu mis zijn mijn koppeling met SlideShare en mijn eigen wordpress blog. Waarschijnlijk komt dit snel terug maar nu is het weg.

Wil jij dit ook?
Heb jij nog niet de nieuwe layout? Dan moet je even deze link openen en daar op de gele knop klikken.

Wat gaat er nog komen?
Ik denk dat de volgende stap de groepen (groups) gaan worden. Hier kan nog wel een fris sausje overheen. Kijkend naar het tempo waarmee LinkedIn de laatste weken de veranderingen doorvoert, verwacht ik dat dit eind oktober, begin november zal plaatsvinden. Ik hou je op de hoogte!

 

40 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.