Ik kreeg vandaag wederom de vraag waarom oude en nieuwe profielen nog door elkaar staan op LinkedIn.

Nog geen nieuw profiel?

Niet iedereen heeft het nieuwe profiel al tot zijn beschikking. Het antwoord is eigenlijk heel duidelijk.

De nieuwe lay-out is niet alleen een nieuwe schil, het betreft een volledige nieuwe inrichting van de database van LinkedIn. Dat houdt in dat 187 miljoen profielen geconverteerd moeten worden. Als LinkedIn dat in een keer doet dan is de site niet bereikbaar. Vandaar dat ze dit in batches uitvoeren.

Als jij eerder opgenomen wilt worden in deze conversie, dan kun je dat via deze link aangeven.

http://www.linkedin.com/profile/sample

 

Wel nieuw profiel, maar nog geen Prezi, SlideShare etc…

Bij het nieuwe profiel is de mogelijkheid gekomen om rich media content toe te voegen aan je profiel zoals Prezi, SlideShare en afbeeldingen. Als je al het nieuwe profiel hebt, maar nog niet de nieuwe button

Schermafbeelding 2012-12-13 om 09.32.34

dan moet je nog een paar dagen wachten. Dit komt vanzelf.

Update: Grote uitrol begonnen – lees verder

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.