Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

11:30 am
03 December 2023

Vrijwilligerswerk op LinkedIn. Waarom en hoe?

Vrijwilligerswerk op LinkedIn. Waarom en hoe?

Schermafbeelding 2013-01-06 om 10.24.16

Veel Nederlanders doen naast hun reguliere werk (als ze dat hebben, want dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend) ook vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is een goed iets. Je doet iets voor de samenleving en vaak is het ook iets waar je zelf plezier aan beleeft. Bijvoorbeeld het begeleiden van gehandicapten, of een bestuursfunctie bij de plaatselijke sjoelvereniging. Allemaal activiteiten die iets vertellen over jou als persoon. Ze geven aan dat jij maatschappelijk georiënteerd bent en dat je meer kwaliteiten beschikt dan wat je in de dagelijkse werkzaamheden bij je werkgever kunt tonen.

Als je in je dagelijkse werk als servicemedewerker actief bent bij een organisatie, maar elk weekend jeugdcoach van een voetbalteam, dan heb je misschien wel meer in je mars. Misschien zou je een goede manager of teamleider binnen je organisatie kunnen zijn. Daarom is het, als je ambitie hebt en carrière wilt maken, belangrijk om dit kenbaar te maken.

LinkedIn snapt dit en heeft daarvoor een apart onderdeel binnen je profiel gemaakt.

Om vrijwilligerswerk toe te voegen aan je profiel, ga je naar Edit Profile.

Schermafbeelding 2012-09-23 om 21.12.57

En scroll je naar beneden in je profiel totdat je Volunteer Experience & Causes vindt. Daar klik je op Add.

Schermafbeelding 2013-01-06 om 10.18.30

Vervolgens krijg je een eenvoudig invulformulier, vergelijkbaar met de informatie van je werkervaring.

Schermafbeelding 2013-01-06 om 10.18.57

Wanneer je hier de naam de van organisatie invoert, gaat LinkedIn zoeken in de database met organisaties. Als deze organisatie al bestaat, meestal wel, dan zal LinkedIn dat aangeven.

Schermafbeelding 2013-01-06 om 10.20.22

Vervolgens vul je in wat je doet of gedaan hebt bij deze organisatie en in welke sector dit is.

Als het werkzaamheden uit het verleden betreft die je nu niet meer uitvoert, dan wil je een einddatum kunnen opgeven. Daarvoor klik je op Switch to date range.

Schermafbeelding 2013-01-06 om 10.21.04

Vervolgens vul je een uitgebreide beschrijving (Description) in van je werkzaamheden. Dit geeft de lezer van je profiel meer inzicht.

Schermafbeelding 2013-01-06 om 10.23.24

Als alles ingevuld is, druk je op Save en is je profiel weer mooi uitgebreid en aangevuld. Doe je het vrijwilligerswerk dus niet helemaal voor niets 🙂

Waarschuwing: pas op met het UWV!
Let op, als je momenteel werkeloos bent en je doet vrijwilligerswerk, dan moet je dat eerst voorleggen aan het UWV. Deze organisatie denkt en werkt nog volgens oude principes. Als jij dit namelijk niet als vrijwilligerswerk aangeeft, dan kunnen ze je korten op je uitkering omdat je niet volgens hun normen beschikbaar bent voor werk. Voorkom deze problemen, want het is erg lastig om hen achteraf te overtuigen.

 

30 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.