Daten of flirten via LinkedIn?

Uit vele onderzoeken is al naar voren gekomen dat veel mensen die vreemdgaan dit doen met een collega.

Nu heb ik zelf jaren gewerkt in de IT (mannen) en werk nu als zelfstandige zonder collega’s. Dus voor mij is hier geen kans. Overigens ambieer ik het ook niet.

Maar na Bangwithfriends, een tool om aan te geven op Facebook dat je meer dan vriendschap zoekt, is er nu ook Bangwithprofessionals. Een website waar je je LinkedIn profiel aan kunt koppelen en kunt aangeven met welke van je connecties je wel eens wat meer dan een zakelijke connectie wilt. De tool gaat dan kijken of een van je connecties ook met jou wel iets spannender wil dan informatie delen en maakt de match.

Mijn advies, doe het niet. Wil je serieus je zakelijke netwerk delen met een datingprovider? Ik denk een kwestie van tijd voordat LinkedIn deze koppeling blokkeert maar dan heb jij wel al je data weggegeven.

Doe je het echter wel? Dan hoor ik graag je ervaringen en tips zodat deze op deze site gedeeld kunnen worden 🙂

 

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.