Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

04:22 am
24 June 2024

Endorsements op LinkedIn – Wat je er volgens mij aan hebt

Endorsements op LinkedIn – Wat je er volgens mij aan hebt

Iedereen die regelmatig op LinkedIn zit en het nieuwe profiel heeft, is het al tegengekomen. Endorsements (in het Nederlands: Onderschrijving [puke]). De Nederlandse vertaling hiervan is nog een extra reden om je taalinstellingen op Engels te zetten.

Veel te makkelijk en waardeloos
Er wordt veel gediscussieerd over deze nieuwe functionaliteit. Endorsements hebben geen waarde, het is veel te makkelijk om iemand ergens voor te endorsen etc…

Klopt!

LinkedIn als zoekmachine (LSEO)
Het is makkelijk en dat heeft een reden volgens mij. LinkedIn is druk bezig met een volledige reorganisatie van de site. Een belangrijk onderdeel van een netwerksite is het vinden van de juiste personen. LinkedIn biedt daar uitstekende mogelijkheden voor, maar gaat daar binnenkort iets aan toevoegen. Namelijk de endorsements. Deze zullen gebruikt worden voor de vindbaarheid van een persoon. Dus hoe meer endorsements je hebt voor een specifiek onderwerp, des te eerder zul je naar voren komen in de zoekresultaten. Althans, dat vermoed ik. Daarom is dit een belangrijk onderdeel geworden van je LinkedIn Search Engine Optimalisatie (LSEO).

Dus iedereen maar Endorsen?
Ja. De mensen die met mij verbonden zijn op LinkedIn, gun ik dat zij gevonden worden. Ik ga er van uit dat zij zich bewust zijn van hun kwaliteiten en deze dus zorgvuldig hebben ingevuld bij hun Skills en Expertise (de basis van endorsements).  Dus als ik dit scherm krijg:

Dan klik ik op: Endorse all 4

En als je dit vijf minuutjes achter elkaar doet, dan heb je een hoop mensen uit je netwerk een plezier gedaan. En je zult merken, ze doen het ook voor je terug.

Dus ik zou zeggen – Endorsen die hap. Je netwerk heeft er profijt van en jij ook op den duur!

PS: Alles wat ik eerder over endorsements en hun waarde heb gezegd, is hierbij vervallen.

Wat vind jij?Hoe zie jij Endorsements? Vind je het spam, onzin of iets anders? Reageer hier onder!

16 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.