Schermafbeelding 2013-05-13 om 08.08.22

Vorige week heeft LinkedIn het al een beetje stilletjes aangekondigd. Er komt een nieuwe privacy policy. De vorige is van juni 2011, dus die mag ook wel eens aangepast worden.

Uiteraard om de gebruikers te beschermen, maar ook om wat nieuwe mogelijkheden qua verdienmodellen mogelijk te maken. Voor wat, hoort wat.

Deze week gaat de nieuwe policy bekend gepubliceerd worden. Of we deze allemaal apart moeten accepteren weet ik nog niet. Maar in de kern gaat het bij de nieuwe privacy policy om drie zaken:

  • Het wordt helder en vereenvoudigd opgeschreven, zodat iedereen het kan lezen en begrijpen;
  • Er komt een aparte Privacy Portal waar deze policy op staat en van waaruit jij als gebruiker al je instellingen kunt beheren;
  • Er komst sponsored content in de LinkedIn Feed, hiermee wordt het voor adverteerders mogelijk om doelgerichter content te delen.

De eerste twee punten zijn goed. De gebruiker staat centraal en heeft zelf controle over de zijn infomatie. Zo moet het ook.

Het derde punt vind ik minder leuk. De LinkedIn Feed op je homepage is al drukker geworden nu iedereen actiever wordt op LinkedIn. Als daar dan ook nog de ruis van adverteerders tussenkomt?

Ik ben dan ook heel benieuwd naar de dosering van deze sponsored content. Gaat het irriteren of niet? Gaat LinkedIn eisen stellen aan deze content of niet?

LinkedIn heeft alvast een video gelanceerd over hun insteek inzake Privacy op LinkedIn.

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.