Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

12:08 am
19 May 2024

LinkedIn introduceert mobiele App voor recruiters

LinkedIn introduceert mobiele App voor recruiters

Schermafbeelding 2013-10-21 om 08.50.45

Bijna een op de drie vacatures op Linkedin wordt via mobiel bekeken. Daarom introduceert LinkedIn vandaag een iPhone app speciaal voor recruiters: Recruiter Mobile. De app geeft recruiters de kans om als eerste mobiel te zoeken naar hét relevante talent tussen de 238 miljoen gebruikers die op het netwerk aanwezig zijn. Recruiters kunnen in de App niet alleen zoeken maar ook rechtstreeks contact opnemen met kandidaten. Voor wie niet de beschikking heeft over een iPhone kan ook terecht op een mobiele website die toegankelijk is via alle mobiele apparaten.

Totale recruitmentproces mobiel 
Naast de introductie van de app maakt LinkedIn ook de “Work with US” advertenties mobiel. Work with US advertenties geven werkgevers de mogelijkheid om vacatureadvertenties te tonen op profielen van relevante profielen van interessante kandidaten. Met het toevoegen van “Recruiter Mobile” en “Work with us” advertenties heeft LinkedIn het gehele recruitmentproces mobiel gemaakt. Of het nu gaat om werkzoekenden die hun droombaan ontdekken via “Sponsored jobs” op hun mobile feed, of om kandidaten die direct benaderd worden voor een relevante functie via Recruiter Mobile.

Sterke groei mobiel
Mobiel maakt een sterke groei door bij LinkedIn. Een op de drie bezoeken naar LinkedIn komt van een mobiel apparaat. Vorig jaar was dat nog 21%. Daarnaast komt dertig procent van de bekeken vacatures op LinkedIn via mobiel. Op dit moment maken meer dan 20.000 bedrijven wereldwijd gebruik van LinkedIn voor recruitmentdoeleinden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.