LinkedIn gebruikers met de Engelstalige versie hebben het al gezien, de nieuwe inbox van LinkedIn.

LinkedIn heeft, zoals elk sociaal netwerk, een eigen berichten systeem. Zo krijg je een bericht als iemand je wil toevoegen aan zijn of haar netwerk maar ook als iemand je een bericht stuurt via de message functie.

Als je, zoals ik, de hele dag LinkedIn open hebt staan in een browser tabblad, dan ken je de rode notificaties wel:

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.32.02

Hierboven zie je die van mij. Nu lijkt 120 ongelezen berichten veel, maar dat is niet zo. Ik krijg de berichten (niet de uitnodigingen) ook in mijn gewoon e-mail binnen en van daaruit behandel ik ze. Dus eigenlijk kan ik er 114 wegstrepen (waar het verschil zit tussen de 120 en 114+4 weet ik niet)

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.26.20

Maar in de nieuwe inbox ziet het er allemaal wel wat mooier uit. Het gewone mailsysteem is overzichtelijker geworden:

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.25.01

Je ziet in 1 oogopslag waar het mailtje over gaat en vervolgens kun je ze netjes afwerken.

Bij de invitations is iets anders interessants gebeurt. Daar zie je namelijk twee soorten invitations. De invitations met een persoonlijke boodschap en de invitations met een standaard boodschap.

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.25.20

Zo zie je dat de tweede invitatie voorzien is van een persoonlijke tekst en de andere drie niet. Dat is niet erg want de eerste en de vierde ken ik allebei persoonlijk dus die zal ik ook accepteren.

Het enige dat ik nog mis is de mogelijkheid om alle 114 ongelezen mailtjes in een keer op gelezen te zetten. Gewoon om meer rust te hebben in mijn mailbox 🙂

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.