Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

09:37 am
25 April 2024

De nieuwe inbox van LinkedIn – nader bekeken

De nieuwe inbox van LinkedIn – nader bekeken

LinkedIn gebruikers met de Engelstalige versie hebben het al gezien, de nieuwe inbox van LinkedIn.

LinkedIn heeft, zoals elk sociaal netwerk, een eigen berichten systeem. Zo krijg je een bericht als iemand je wil toevoegen aan zijn of haar netwerk maar ook als iemand je een bericht stuurt via de message functie.

Als je, zoals ik, de hele dag LinkedIn open hebt staan in een browser tabblad, dan ken je de rode notificaties wel:

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.32.02

Hierboven zie je die van mij. Nu lijkt 120 ongelezen berichten veel, maar dat is niet zo. Ik krijg de berichten (niet de uitnodigingen) ook in mijn gewoon e-mail binnen en van daaruit behandel ik ze. Dus eigenlijk kan ik er 114 wegstrepen (waar het verschil zit tussen de 120 en 114+4 weet ik niet)

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.26.20

Maar in de nieuwe inbox ziet het er allemaal wel wat mooier uit. Het gewone mailsysteem is overzichtelijker geworden:

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.25.01

Je ziet in 1 oogopslag waar het mailtje over gaat en vervolgens kun je ze netjes afwerken.

Bij de invitations is iets anders interessants gebeurt. Daar zie je namelijk twee soorten invitations. De invitations met een persoonlijke boodschap en de invitations met een standaard boodschap.

Schermafbeelding 2013-12-17 om 11.25.20

Zo zie je dat de tweede invitatie voorzien is van een persoonlijke tekst en de andere drie niet. Dat is niet erg want de eerste en de vierde ken ik allebei persoonlijk dus die zal ik ook accepteren.

Het enige dat ik nog mis is de mogelijkheid om alle 114 ongelezen mailtjes in een keer op gelezen te zetten. Gewoon om meer rust te hebben in mijn mailbox 🙂

5 comments

 • Wat mij, als Linkedin gebruiker van het eerste uur, opvalt is het feit dat je steeds vaker een uitnodiging krijgt om een link uit te wisselen met mensen die je welllicht 5 minuten hebt gesproken tijdens een bijeenkomst…. Meestal nog zonder begeleidend schrijven ook. Of je “even” je hele netwerk wilt delen.. Ugh.

  Reply
 • Hi JW,
  Ik heb de Engelse versie maar nog niet de nieuwe Inbox. Betekent dat deze dus ook gefaseerd uitgerold gaat worden en niet (alleen) te maken heeft met taalinstelling!

  Reply
 • In de oude inbox kon ik bij bericht samenstellen op het linkedin logootje drukken om vervolgens per alfabetletter een vinkje aan te zetten en in één keer alle mensen beginnend met die letter te selecteren voor een mail. In de nieuwe versie lijkt dit verdwenen wat zou betekenen dat je ieder persoon los moet mailen.
  Weet iemand hier meer over?

  Reply
 • weet iemand hoe ik het juist kan uitzetten, dat ik EN in mijn mailbox EN op linkedin de berichten zie? Ik wil ze alleen op linkedin zien…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.