Sinds enige weken ben ik helemaal weg van de LinkedIn app. Het heeft even geduurd want het was niet echt de meest stabiele app. Ook vond ik de mogelijkheden zeer beperkt.

Maar nu gebruik ik hem meerdere malen per dag. Ik kan daar makkelijk de uitnodigingen op bekijken en ook wie mijn profiel hebben bekeken.

Screenshots_2014-02-18-08-06-01
Bekijken wie je profiel heeft bekeken

 

 

Als ik bekeken word door iemand die nog geen connectie is, dan kijk ik altijd even op het profiel.

Profiel bekijken en scannen
Profiel bekijken en scannen

Ik stel mezelf dan altijd twee vragen:

  • Kan deze persoon interessant zijn voor mijn netwerk of kan mijn netwerk interessant zijn voor die persoon?
  • Kan deze persoon voor mij interessant zijn of ik voor hem of haar?

Als ik op een van deze twee vragen een positieve uitkomst heb, dan nodig ik deze persoon uit.

Toevoegen aan netwwerk. Op de app kun je hier geen persoonlijke boodschap bij zetten.
Toevoegen aan netwwerk. Op de app kun je hier geen persoonlijke boodschap bij zetten.

Nu krijg ik wel eens de vraag van mensen die ik op deze manier uitnodig, waarom nodig je mij uit? Mijn antwoord is dan eigenlijk heel eenvoudig.

Ik zie dat je mijn profiel hebt bekeken. Ik vergelijk dat met dat je bij mij door het raam naar binnen kijkt. Gastvrij als ik ben, nodig ik je dan uit om binnen te kijken. Het is aan jou of je daar op in gaat of niet. En wie weet wordt het nog gezellig of kunnen we iets voor elkaar betekenen. Nu of in de toekomst.

 

En dat is een deel van mijn uitnodigingsbeleid. Wat is die van jou? Wat vind je van deze gedachte?

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.