Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

08:38 pm
27 June 2022

5 miljoen Nederlanders op LinkedIn

5 miljoen Nederlanders op LinkedIn
(c) Fotolia.nl
(c) Fotolia.nl

(c) Fotolia.nl

LinkedIn heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Nederlanders behoren wereldwijd tot de meest actieve leden op het professionele netwerk. Steden met de meeste LinkedIn-leden zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Baas boven baas

5 miljoen leden betekent net zoveel functietitels. Met zo’n 217.600 ‘owners’, 45.500 ‘eigenaren’ en 35.400 ‘directeuren’ is Nederland een ondernemend land. De meest voorkomende vaardigheden van Nederlandse LinkedIn-leden zijn ‘management’, ‘operations management’, ‘sales’, ‘marketing’ en ‘training’.

Gezondheidszorg meest vertegenwoordigd

De gezondheidszorg is in Nederland de best vertegenwoordigde sector op LinkedIn. Maar liefst 217.851 leden geven aan in deze sector werkzaam te zijn. Op de tweede plek komt ICT met 165.660 leden en de overheid met 109.978 leden. Onderwijs staat op plaats vier en de financiële sector volgt op de vijfde plek.

Top bedrijven en groepen

De top 3 bedrijven met de meeste werknemers op LinkedIn zijn respectievelijk ABN Amro, Rabobank en ING Nederland. De groepen die op LinkedIn het meest gevolgd worden zijn ‘Iedereen elke dag plezier’, ‘Vacature voor jou’ en ‘Freelance opdrachten’.

Ook universiteiten zijn actief met eigen pagina’s

Niet alleen bedrijven, maar ook steeds meer onderwijsinstellingen zijn actief op LinkedIn. Vanaf augustus vorig jaar kunnen zij een Universiteitspagina aanmaken. Op deze manier blijven zij betrokken bij hun alumni en krijgen huidige studenten inzicht in mogelijke carrièrepaden. De drie onderwijsinstellingen in Nederland die het meest voorkomen op profielen van LinkedIn-leden, zijn de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen.

“De groei van het aantal LinkedIn-leden in Nederland gaat gestaag door,” zegt Anoek Eckhardt van LinkedIn. “Ruim 60% van de beroepsbevolking heeft inmiddels een LinkedIn-profiel. Ook studenten weten ons platform steeds vaker te vinden. Door al tijdens hun studie te starten met het opbouwen van een netwerk en het communiceren van hun activiteiten en passies, vergroten zij de kans om zich nu al in de kijker te spelen van relevante werkgevers.’’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.