De endorsements op LinkedIn gaan een belangrijke rol spelen in de toekomst als het gaan om LSEO (LinkedIn Search Engine Optimalization), oftewel de vindbaarheid op LinkedIn.

Het aantal endorsements dat je op bepaalde Skills/vaardigheden hebt en ook de personen die dat hebben gedaan, zal van invloed zijn op de manier waarop je gevonden wordt.

Echter, dat is nog niet 100% geïmplementeerd door LinkedIn. Maar het komt, read my lips!

Maar in de tussentijd kan het ook nog een ander doel dienen. Namelijk netwerken!

Als jij iemand endorsed voor bepaalde vaardigheden dan krijgt die persoon daar een melding van. Over het algemeen wordt dat zeer gewaardeerd, want jij spreekt je waardering uit voor die persoon. Vaak zal dat er ook toe leiden dat deze persoon je profiel weer eens bekijkt, eventueel jou ook endorsed maar dat je ook weer even op de radar komt. Een vergeten connectie kan in een keer weer top-of-mind zijn. Dus ga endorsen!

Start nu!

Open het profiel van een van je connecties. En je krijgt een scherm zoals dit.

Linkedinpro.nl Endorsements op Linkedin

Klik op Endorse en vervolgens krijg je een scherm zoals deze:

 

Linkedinpro.nl Endorsements op Linkedin

Elke keer wanneer je op een Endorse button onder een foto klikt, komt daar weer een nieuwe connectie bovendrijven.

Linkedinpro.nl Endorsements op Linkedin

Doe dit op regelmatige basis en je zult zien dat je weer opvalt binnen je netwerk. Meer mensen zullen je profiel bekijken en wie weet wordt er weer een nieuwe afspraak gemaakt.

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.