Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

10:18 am
25 April 2024

Netwerken op LinkedIn – ga endorsen

Netwerken op LinkedIn – ga endorsen

De endorsements op LinkedIn gaan een belangrijke rol spelen in de toekomst als het gaan om LSEO (LinkedIn Search Engine Optimalization), oftewel de vindbaarheid op LinkedIn.

Het aantal endorsements dat je op bepaalde Skills/vaardigheden hebt en ook de personen die dat hebben gedaan, zal van invloed zijn op de manier waarop je gevonden wordt.

Echter, dat is nog niet 100% geïmplementeerd door LinkedIn. Maar het komt, read my lips!

Maar in de tussentijd kan het ook nog een ander doel dienen. Namelijk netwerken!

Als jij iemand endorsed voor bepaalde vaardigheden dan krijgt die persoon daar een melding van. Over het algemeen wordt dat zeer gewaardeerd, want jij spreekt je waardering uit voor die persoon. Vaak zal dat er ook toe leiden dat deze persoon je profiel weer eens bekijkt, eventueel jou ook endorsed maar dat je ook weer even op de radar komt. Een vergeten connectie kan in een keer weer top-of-mind zijn. Dus ga endorsen!

Start nu!

Open het profiel van een van je connecties. En je krijgt een scherm zoals dit.

Linkedinpro.nl Endorsements op Linkedin

Klik op Endorse en vervolgens krijg je een scherm zoals deze:

 

Linkedinpro.nl Endorsements op Linkedin

Elke keer wanneer je op een Endorse button onder een foto klikt, komt daar weer een nieuwe connectie bovendrijven.

Linkedinpro.nl Endorsements op Linkedin

Doe dit op regelmatige basis en je zult zien dat je weer opvalt binnen je netwerk. Meer mensen zullen je profiel bekijken en wie weet wordt er weer een nieuwe afspraak gemaakt.

 

5 comments

 • Endorsements zijn niet uitgevonden voor LSEO maar om meer informatie (=Skills/Vaardigheden) achter te laten door gebruikers.

  Ik geloof niet dat het aantal endorsements ooit een (doorslaggevende) rol gaan betekenen in iemands ranking van zoekresultaten, ofwel LinkedIn Search Engine Optimalization. Het is heel eenvoudig om veel endorsements te krijgen en dit zegt weinig tot niets over de relevantie van het (zoek)profiel.

  LinkedIn waardeert, net als Google, het aantal keren dat een profiel, of pagina in Google, veel hoger en zal dat altijd blijven doen. Juist om LSEO redenen!

  Reply
  • Waar baseer jij dat op Jacco? Ben ik wel benieuwd naar.
   Ik heb namelijk via een aantal bronnen vernomen dat er hard gewerkt wordt aan een verbetering van de zoekmachine binnen LinkedIn en dat Endorsements daar ook in gaan meetellen.

   Reply
 • In de basis van het artikel kan ik me vinden. Enige nuance bij “het aantal endorsements”: meer de diversiteit qua aantal, niet zozeer de hoeveelheid, maakt het interessant.

  Nu al, neem een ‘endorsement’ uit je eigen profiel en stop dat ik de zoekbalk hier met ‘personen met die vaardigheid’ (kan voorkomen bij jobhunting, netwerken, sollicitaties, samenwerken) en je staat er. Hoe de ranking in dat overzicht werkt, dus of het aantal endorsements wat je hebt een rol speelt weet ik niet. Maar net als bij SEO kom je door de gekste combinaties hoog in google. Dus wellicht op LinkedIn ook via endorsements die je hebt gekregen terwijl die niet bij je passen maar een retour-cadeau zijn.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.