Op 5 juni j.l. kreeg ik onderstaande mail:

Schermafbeelding 2014-06-10 om 05.16.32

Ik schrok, want ik heb een betaalde account bij Slideshare, oa om ook Slides verborgen te houden en alleen met specifieke personen te delen. Ik mailde direct terug dat hier sprake moet zijn van een foutje.

Vervolgens kreeg ik dit mailtje.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 05.18.37

Om te voorkomen dat de slides van mijn workshops volledig openbaar stonden, ben ik de betreffende presentaties gaan verwijderen. Dit is namelijk content die ik alleen met de deelnemers deel. Nadat ik dat voor zo’n vier presentaties had gedaan, kwam de volgende mail binnen.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 05.20.56

Dus, foutje bedankt. Mijn afgesloten presentaties hebben open gestaan, ik heb er een paar verwijderd en nu moet ik het maar negeren. Voor een professionele club als SlideShare, onderdeel van LinkedIn, vind ik dit wel een grove fout.

Maar goed, ik zal het verder negeren…. 🙁

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.