Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

04:54 am
24 June 2024

Wat is de meest zinloze functie op LinkedIn? Deze!

Wat is de meest zinloze functie op LinkedIn? Deze!

LinkedIn biedt als zakelijk platform een keur aan nuttige en handige functionaliteiten. En die worden ook allemaal beschreven op deze blog, maar er is een functie die in mijn ogen totaal zinloos en nutteloos is.

Je kunt bij je contacten de contactinformatie opvragen en editten

zinloosoplinkedin

En het fijne is dat je deze gegevens ook kunt aanpassen. Handig als je een extra telefoonnummer oid wilt toevoegen. Maar…..

Je kunt ook de geboortedatum van iemand aanpassen. Gewoon, omdat het kan.

Schermafbeelding 2014-11-24 om 10.22.59

Dus als ik hier de geboortedatum aanpas voor Richard, dan krijg ik op een andere dag een reminder dat hij jarig is. Waarom? Wat heb ik er aan?

Overigens verandert die info alleen voor mij. Bij Richard blijft het gewoon op de oude datum staan.

 

Ik kan me nog steeds niet voorstellen waarom je een gegeven geboortedatum zou willen aanpassen. Iemand een idee?

 

 

9 comments

 • Ik ben vast heel gemeen om dit te bedenken, maar stel he. Stel dat een collega even weggaat om koffie te halen of naar de wc te gaan, en hij heeft per ongeluk zijn LinkedIn scherm open laten staan. Dan kun je dus de verjaardagen van al zijn contacten op 1 april zetten.

  Echt een hi-la-ro-sche office-prank toch!? Hahahaha……haha….ha…

  Dat is een beetje het enige “nut” dat ik zo snel kan bedenken.
  Tja…

  Reply
   • @Jan Willem Alphenaar
    Ik vond Linkedin meer en meer een soort prententieuze haantjesparade worden waarbij van algemeen en constructief steeds minder sprake was. Als het juistheidsgehalte van tips en de persoonlijke presentaties een bepaald ongeloofwaardig gehalte gaat krijgen dan moet je er toch eens rustig over nadenken.

    Lees ik zaken als dat recruiters en HR pro’s gebruik maken van de sociale media als graadmeter om… dan is het hek van geloofwaardigheid pas echt van de dam. Uiteraard wil ik de welwillenden en oprechten niet te kort, Respect voor hen natuurlijk.

    Het is voor mij in elk geval een weloverwoge keuze me hiervan te distantiëren.

    Reply
 • LinkedIn biedt als zakelijk platform ook de mogelijkheid om profiele anoniem te bekijken. In mijn ogen ook tamelijk nutteloos. Hoe sta je daar tegenover?

  Reply
  • Ja Irene,

   Dat zijn vaak recruiters of medewerkers van bijvoorbeeld het UWV of de Belastingdienst die even stiekem profielen willen scannen.
   Het nadeel voor hen is dat ze daardoor ook niet kunnen zien wie hen heeft bekeken.

   JW

   Reply
 • Er zijn gebruikers die geen geboortedatum in hebben gevuld, deze kun je dan voor jezelf toevoegen zodat je toch weet wanneer ze jarig zijn. Tevens zijn er mensen die juist met opzet een verkeerde geboortedatum invoeren. Wanneer jij de juiste weet kun je deze dus ook voor jezelf invullen.

  Reply
 • Misschien, omdat je de data een paar dagen eerder zet, zodat je een kaartje naar de persoon kan sturen die op tijd aankomt 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.