Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

01:40 pm
14 July 2024

Studiekeuze via LinkedIn? De LinkedIn University Finder helpt

Studiekeuze via LinkedIn? De LinkedIn University Finder helpt

Dit is echt een waanzinnige ontwikkeling. LinkedIn heeft natuurlijk een goudmijn aan data. Maar die data kun je heel gaaf inzetten.

LinkedIn weet namelijk van haar leden waar ze werken, wat voor functie ze hebben en welke opleiding ze hebben gehad. Dus als ze dat gaan terug rekenen kunnen ze precies zien waar je een opleiding moet volgen voor een bepaalde baan.

In onderstaande video experimenteer ik met deze functionaliteit, die ook al in Nederland werkt!

 

 

Als Universiteit of Hogeschool meer weten over deze mogelijkheden van LinkedIn? Boek mij dan voor een training.

2 comments

  • Dag Jan-Willem, ik vind het niet vreemd dat de meeste werknemers van Philips in Tilburg en Maastricht hebben gestudeerd, aangezien het hoofdkantoor in Eindhoven staat. Er zullen gewoon meer mensen van die universiteiten hebben gesolliciteerd. Het is de vraag of je carrierekansen bij Philips nou echt hoger zijn als je daar hebt gestudeerd. Wellicht vinden ze het daar zelfs wel een plus als je ergens anders vandaan komt. Daar geeft LinkedIn helaas geen antwoord op. Het is wel leuk om de gegevens zo te bekijken, maar ik hoop oprecht dat een studiekeuzekiezer of een onderwijsinstelling zich er niet al te druk over maakt.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.