Nieuwere versie van deze post staat hier!

Stel je bent niet tevreden bij je huidige werkgever, maar je wilt niet dat hij of zij dat weet voordat je iets anders hebt gevonden. Stel dat je je LinkedIn profiel gaat optimaliseren met de vele tips op deze site om jezelf beter te presenteren bij potentiële werkgevers. Hoe voorkom je dat je collega’s dat direct opvalt of je manager? Of misschien wil je de timeline van je netwerk gewoon niet vervuilen.

Je kent dit soort berichten wel op LinkedIn:

Uit deze berichtgeving kunnen veel mensen afleiden dat je bezig bent je profiel te polijsten om beter over te komen. Hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, maar een misverstand is snel ontstaan.

Je kunt voorkomen dat al dit soort updates verschijnen, door een kleine instelling te veranderen:

Via edit profile

De allersnelste manier is om dit te doen wanneer je je profiel aan het aanpassen bent. Je hebt dan aan de rechterkant dit schermpje staan waar je het makkelijk aan en uit kunt zetten.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 10.41.51

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.