Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

05:05 am
24 June 2024

LinkedIn gaat flexibele schil faciliteren met Profinder

LinkedIn gaat flexibele schil faciliteren met Profinder

Alle ZZP’ers en freelancers eenvoudig te selecteren

In Nederland is het een beetje ongemerkt voorbij gegaan, maar LinkedIn heeft onlangs de profinder gelanceerd. Een systeem waarmee je voor elk project de juiste freelancers / zzp’ers kunt vinden. Heel eenvoudig via een zoekopdracht.

Nu het aantal ZZP’ers toeneemt en voor veel vakgebieden de expertise buiten de eigen organisatie ligt, is de flexibele schil waarbij je experts van buiten je organisatie inzet op projecten een trend die volgens mij echt gaat doorzetten. Biedt Profinder daar een uitkomst in het bos vol met ZZP bomen?

Offerte vergelijker

Profinder is te vergelijken met de vele offerte tools die er zijn, met het verschi dat dit binnen LinkedIn plaatsvindt. Je weet dus ook met wie je te maken hebt wanneer je een offerte ontvangt. Net als met bestaande offerte vergelijkers krijg je hier ook meerdere offertes voor een aanvraag. Om specifiek te zij, je krijgt er vijf! Ik zie hier, gezien een aantal diensten waarvoor dit nu werkt, vooral een vergelijking met sites als upwork.

Hoe werkt het?

Het systeem is heel toegankelijk. Je gaat naar de site van profinder en je bent direct ingelogd met je LinkedIn account. Vervolgens kun je meteen een project starten.

Schermafbeelding 2016-04-28 om 09.40.03

Afhankelijk van wat je invult krijg je meteen een vragenlijst met relevante vragen

Schermafbeelding 2016-04-28 om 09.47.14

En nadat je deze hele vragenlijst hebt ingevuld gaat ProFinder relevante freelancers/ZZP’ers vragen om een offerte.

cukedr6cl24y8c6g542anfrzs

Lijkt heel handig, alleen kan ik het in Nederland niet testen omdat hij alleen werkt met Amerikaanse postcodes. Wat mij opvalt in de informatie die LinkedIn zelf hier over deelt is, zoals je hierboven ziet, is dat je per freelancer/zzp’er meteen het aantal recommendations ziet en ook in wat voor tariefschaal ze vallen.

Vakgebieden / projectsoorten

Profinder werkt op dit moment met 13 vakgebieden. Daaronder een aantal Usual Suspects zoals Design, Writing, Marketing, Fotografie etc.. Maar ook vakgebieden die in Nederland niet vaak als freelance uitgevoerd wordem zoals Juridisch en vastgoed. En onder elk vakgebied een behoorlijk aantal diensten. Zoals deze bij Legal:

Schermafbeelding 2016-04-28 om 10.05.01

Kracht van het netwerk

Doordat LinkedIn beschikt over ontzettend veel relevante data, kunnen zij ook komen met de beste suggesties voor je project. LinkedIn maakt hiervoor onder andere gebruik van de Skills. , aantal recommendations en of ze in de buurt zitten. Maar LinkedIn kijkt ook of er potentiële kandidaten in je eigen netwerk zitten (1e en 2e graads).

Verdienmodel?

Op dit moment wordt de dienst volledig gratis aangeboden. Zowel voor de opdrachtgever als de freelancers. Of dit zo blijft of dat LinkedIn hier een abonnement of transactiemodel aan gaat hangen is nog afwachten. Ik kan me voorstellen dat je als freelancer best wel iets over hebt voor goede opdrachten.

Potentie?

Ik denk dat deze tool, zeker in Nederland, ontzettend veel potentie kan hebben. De tool is er nu nog op geënt dat je met lokale aanbieders werkt, maar waarom zou ik geen video-editor uit New York inhuren voor mijn project?

Komt dit ook in Nederland?

Of Profinder ook in Nederland komt is nog niet bekend.

Marcel Molenaar, country manager LinkedIn Benelux: “Pro-finder zit nu in Pilot fase in Bay area en op basis van de learnings wordt gekeken naar verdere uitrol.”

Nog even een jaar afwachten dus. Maak ondertussen je profiel op orde en zorg vooral dat je skills goed staan en dat je er endorsements voor krijgt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.