Sinds februari 2014 heeft LinkedIn de Longpost functionaliteit toegevoegd aan haar platform. Een blog functionaliteit die perfect te gebruiken is om langere, interessante teksten te plaatsen. Voorzien van alle mogelijke media toepassingen zoals Slideshare, YouTube video’s, afbeeldingen en vooral mooi opgemaakte tekst. Een alternatief voor de standaard Status Update waarbij je een Linkje plaatst naar een externe site.

De laatste tijd merk ik dat mensen het verschil tussen een statusupdate en een Long post niet snappen. En daarmee de kracht van de Longpost onderschatten!

Longposts zoals deze:

Schermafbeelding 2016-05-02 om 17.05.14

zijn geen longpost. Dat zijn statusupdates.

Dus ik heb maar even een aantal argumenten gezocht waarom mensen dit toch doen:

1. Ja maar, ik wil de bezoekers naar mijn site

Dat kan dus gewoon met de statusupdate. Je kunt je blog van je eigen site ook netjes in een Longpost zetten, dan kan je netwerk er ook nog op reageren op LinkedIn en daarmee je bereik vergroten (gemiste kans dus als je dat niet doet). En je krijgt echt super statistieken! En als je content goed is, komen de mensen vanzelf op je site. Je kunt namelijk in je Longpost bij je Call-to-action ook een linkje plaatsen.

2. Ik ben bang voor Google en Duplicate Content

Ach gossie. Nou daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Google ziet een Longpost op LinkedIn niet als duplicate content. Dus je kunt en/en doen. Dat is mooi want daarmee heeft je content een veel groter bereik. En dat wil je toch?

3. Maar ik wil gevonden worden op Google

Goed nieuws, LinkedIn is beter in SEO dan jij. Je LongPost wordt dus door LinkedIn heel mooi gepositioneerd bij Google en daarmee ook gevonden door je doelgroep (als het een goede post is).

 

Gebruik de tools waar ze voor bedoeld zijn!

Dus, gebruik het gereedschap waar het voor bedoeld is. Als je een spijker in de muur wilt slaan, dan doe je dat ook niet met een cirkelzaag. (tjonge, wat een slechte vergelijking).

 

 

 

 

 

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.