Geupdate: 26 juni 2017

LinkedIn profielen zijn erg goed te vinden op Google. Als iemand zoekt op jouw naam zou het mooi zijn als je daar goed naar voren komt. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is de public profile URL. Zoals bijvoorbeeld:

http://nl.linkedin.com/in/jwalphenaar

Bij sommige mensen zie je hier allemaal extra cijfers bij staan. Dat staat best wel slordig en dat kan dus eenvoudig representatiever ingesteld worden.

Klik op https://www.linkedin.com/public-profile/settings?trk=d_flagship3_profile_self_view_public_profile om naar je Public Profile Settings te gaan.

Nu zie je aan de rechterkant de mogelijkheid een Public URL aan te maken of te wijzigen.

Schermafbeelding 2016-05-29 om 17.40.01

 

Let op, alle eerdere verwijzingen die je online hebt gemaakt naar je LinkedIn profiel met de oude URL werken niet meer. Dit is dus niet een onderdeel dat je elke week moet wijzigen.

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.