Je hebt natuurlijk hartstikke je best gedaan om een goed profiel op LinkedIn neer te zetten. Misschien ben je er ook best wel tevreden over. Maar doet je profiel het wel goed?

Word je wel gevonden of alleen wanneer mensen je naam invoeren? En wordt je profiel wel bekeken?

Gelukkig kun je dat allemaal meten op LinkedIn. Hoe? Dat leg ik hieronder uit.

Wanneer je op de HomePage van LinkedIn zit dan zie je aan de linkerkant je eigen profiel:

Wanneer je hier op je profielfoto klikt, dan ga je vanzelf naar de pagina waarop je je profiel kunt aanpassen.

Als je op die pagina een beetje naar beneden scrollt (tot onder aan de summary/samenvatting) dan zie je daar je Dashboard.

Als je op het getal aan de linkerkant klikt krijg je een mooi overzicht van wie jouw profiel heeft bekeken (als je een gratis Linkedin account hebt dan zul je hier alleen de laatste 5 zien) de laatste 90 dagen.

Maar wanneer je op het rechter getal klikt (search appearances / vermeldingen in zoekresultaten) dan krijg je ineens heel veel inzichten. Dit getal vertelt namelijk hoe vaak jij in een lijst met zoekresultaten bent vermeld toen mensen ergens naar zochten. Vorige week. Dus altijd over een periode van 7 dagen.

Dit overzicht vertelt je waar de zoekers werken en wat hun functie is. Daar kunnen best wel eens leuke partijen tussen zitten. Maar wanneer je regelmatig in de zoekresultaten bent genoemd kun je ook nog eens zien waar mensen op zochten. In mijn geval dus op precies de dingen waarvoor ik gevonden wil worden:

LinkedIn, Trainer, Specialist, Social Selling.

Dus mijn profiel doet het goed. Ik word gevonden, mijn profiel wordt geopend, mensen begrijpen wat ik doe wanneer ze mijn profiel bekijken en vervolgens nemen ze contact met me op. Oftewel een ultiem profiel.

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.