Maak je tijdlijn interessanter door de minder interessante mensen gewoon op stil te zetten.

Tijdens mijn training krijg ik vraag bij de rondvraag aan het begin te horen dat mensen niet veel op de tijdlijn kijken omdat er zoveel troep verschijnt.

Heel simpel, dat ligt aan je netwerk.

Alles wat je daar ziet wordt geplaatst door mensen uit je netwerk. Daarom moet je ook zo voorzichtig zijn met wie je wel en niet accepteert.

Maar goed, vaak zijn het ook updates van mensen die je niet uit je netwerk wilt gooien maar die je wel op een of andere manier irriteren. Daar heeft LinkedIn een mooie functie voor. Unfollow!

En het werkt heel eenvoudig.

Als je een update ziet die je niet interessant vindt en je weet dat je altijd dat soort updates van diezelfde persoon ziet, dan klik je op de drie puntjes rechts bovenin bij de update.

Vervolgens kies je voor Unfollow en het is klaar!

Je bent dan nog steeds geconnect met deze persoon en hij of zij zal ook jouw updates nog kunnen zien maar jij bent van de ‘ellende’ verlost.

De persoon in kwestie weet ook niet dat jij hem of haar ontvolgt hebt. Het is dus jouw geheim 🙂

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.