5 mei 2003 ging LinkedIn voor het eerst live. Nadat Reid Hoffman er zes maanden met wat maten aan gewerkt had, konden ze beginnen met bouwen aan wat later het grootste zakelijke online netwerk zou worden.

De eerste maand hadden ze 4500 leden. Er waren dagen dat ze maar 20 nieuwe leden kregen. Tegenwoordig zitten ze over de 200 miljoen en komen er twee leden per seconde bij. Wanneer kwam jij erbij?

Interactie

LinkedIn heeft, om haar tienjarig bestaan te vieren, een mooie interactieve Infographic gemaakt. Check it out!

Een foto uit het kantoor van LinkedIn in 2003. Een echte startup in die tijd.

LinkedIn biedt veel kansen

Ik heb in die acht jaar dat ik nu lid ben, al heel veel waarde uit het netwerk gehaald. Zo heb ik ooit in 2006 een baan gevonden via LinkedIn en haal ik tegenwoordig veel presentatie- en workshopopdrachten hier uit.

Wat zijn jouw ervaringen? Ooit die droombaan gevonden via LinkedIn? Ooit die top opdracht binnengehaald? Deel het hieronder in de comments!

 

Kijk ook eens in dit fotoalbum uit 2003 met foto’s van het kantoor van deze startup!

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.