Vorige week maandag tijdens mijn presentatie over LinkedIn bij #smc055 en gistermiddag bij de workshop Haal meer uit LinkedIn was het weer zover. Steeds dezelfde vraag: Wat moet ik met die endorsements op mijn profiel?

Nou heel simpel, Endorsements zijn de zoekwoorden die LinkedIn steeds meer gaat inzetten bij de zoekresultaten. Ze zijn onderdeel van de LinkedIn Search Engine Optimalisatie, oftewel LSEO. Het zijn de vaardigheden (skills) die jij volledig zelf kunt aangeven.

Als jij dus gevonden wilt worden door de juiste klanten/werkgevers is het zaak deze 50  zoekwoorden (skills) zelf goed in te vullen.

Profielen met Skills worden 13 keer vaker bekeken volgens onderzoek van LinkedIn!

LinkedIn heeft weer eens door haar data gesnuffeld en een mooie Infographic gemaakt over Endorsements.

Uit deze Infographic kun je afleiden dat LinkedIn al lang niet meer een dingetje is van marketeers en Nerds. Met name de zorgsector neemt een steeds grotere plek in op LinkedIn en zelfs Zumbra instructeurs zijn rijzende. Joepie!

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.