Regelmatig krijg ik van mensen vragen over hoe zij weer toegang krijgen tot hun LinkedIn. Vaak is de situatie dat zij de inlog van het gekoppelde e-mailadres kwijt zijn. Dat kan zijn omdat dat e-mailadres bij een vorige werkgever hoorde of gewoon omdat ze die niet meer gebruikten. Als je je inloggegens van LinkedIn dan wilt wijzigen of opnieuw wilt opvragen dan heb je echt een probleem.

Maar problemen zoals deze kunnen voorkomen worden. Je hebt bij LinkedIn namelijk de mogelijkheid om meerdere e-mailadressen te koppen aan je LinkedIn account.

Om dit te doen ga je naar Privacy & Settings

Schermafbeelding 2016-03-01 om 10.41.30

Vervolgens kies je boven in het scherm voor Change/Add

Schermafbeelding 2016-03-02 om 11.02.10

En daarna kun je e-mailadressen toevoegen. LinkedIn adviseert je ook om altijd minimaal twee e-mailadressen op te geven. Een privé mailadres en een zakelijk mailadres.

Schermafbeelding 2016-03-02 om 11.02.17

Het mailadres waarop je alle mail van LinkedIn wilt ontvangen, stel je in als Primary mailadres.

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.