LinkedIn heeft een beperking. Je kunt maar lid zijn van 50 groepen. Nu zijn 50 groepen best veel, maar ik heb nog al eens opdrachtgevers uit wisselende vakgebieden en ik wil me daarom vaak aanmelden bij de daarbij behorende groepen. En voor je het weet zit je aan je limiet.

De oplossing, groepen die niet meer actief zijn of totaal niet relevant gewoon verlaten. Hoe je dat doet? Heel simpel, volg onderstaande stappen:

Kies boven in het menu voor Groups – Your Groups

Vervolgens krijg je een overzicht met alle groepen waar je inschreven staat. Kies de group die je wilt verlaten.

Vervolgens kies je rechtsboven voor het menu More… en Your Settings

Je krijgt nu een overzicht van jouw instellingen voor deze groep.

Hier kun je rechtsonder kiezen voor Leave Group.

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.