Sinds vandaag is het mogelijk om mensen te volgen op LinkedIn en zodoende op de hoogte te blijven van mogelijk interessante dingen zij melden.

Branson blogt
Zo kun je bijvoorbeeld Richard Branson gaan volgen die vanaf vandaag ook gaat bloggen op LinkedIn. Zijn eerste blog is al meteen interessant: Five top tips to starting a successful business. Nu is deze rasondernemer natuurlijk sowieso interessant om te volgen, maar in de komende tijd zal dit verder uitgerold worden en kun je straks iedereen volgen op LinkedIn. De updates van Richard zullen dan op je LinkedIn homepage verschijnen tussen alle andere updates.

LinkedIn heeft een eerste lijstje gemaakt met zogeheten thought leaders. Kijk voor jezelf of er iets interessants tussen zit.

Sinds Twitter de samenwerking met LinkedIn heeft verbroken is LinkedIn op zoek naar nieuwe functionaliteiten om zijn gebruikers langer vast te houden op de site. Ik denk dat dit daar een goede stap in is, zolang Lady Gaga niet, net als bij Facebook en Twitter, de leiding gaat nemen. Het moet wel zakelijk blijven 🙂

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.