Het komt vaak voor dat mensen meerdere activiteiten uitvoeren voor meerdere organisaties. Als je dit er een beetje mooi uit wilt laten zien en je belangrijkste baan naar voren wilt laten springen dan kun je tegenwoordig de volgorde hiervan eenvoudig wijzigen binnen LinkedIn.

LinkedIn sorteert je werkervaring (experience) op basis van de datum dat je er mee gestopt bent. Maar voor werk dat je nu nog doet houdt LinkedIn rekening met de datum dat je het hebt ingevoerd. Je huidige werkzaamheden (die dus nog niet afgelopen zijn) kun je zelf in een voor jou en de bekijkers van je profiel relevante volgorde zetten.

Ik wil uit bovenstaand voorbeeld mijn activiteiten als Oprichter en Trainer bovenaan hebben staan. Om dit te realiseren ga je naar Edit (bovenin)

 

En vervolgs ga je met je muis naar de functie die je wilt verplaatsen. Als je klikt dan verschijnt er een Grab-icoon waarmee je de functie/baan kunt verplaatsen.

Sleep hem naar de gewenste positie en je bent klaar. Je hoeft niet eens te saven.

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.