linkedinredesign_linkedinpro

De komende dagen zal ik een reeks artikelen plaatsen over hoe je binnen de nieuwe lay-out van LinkedIn gebruik kunt maken van de extra mogelijkheden met het toevoegen van media.

Sinds 11 december is de nieuwe lay-out voor iedereen beschikbaar. Dat heeft nogal wat gevolgen, met name voor mensen die gebruik maakten van de slideshare koppeling en WordPress koppeling.

Daarover later meer.

Een aantal onderdelen van je LinkedIn profiel, de summary (samenvatting), experience (werkervaring) en education (opleiding) bieden de mogelijkheid om afbeeldingen, presentaties en video’s toe te voegen aan dat onderdeel.

Vandaag uitleg over hoe je een afbeelding toevoegt aan je werkervaring.

In dit voorbeeld neem ik mijn functie als auteur. Zorg dat je in Edit Profile zit.

Je ziet dat er een nieuw edit knopje is bijgekomen.

Als je hier op klikt verschijnt het volgende:

Je hebt nu de mogelijkheid een link naar een plaatje toe te voegen. In mijn geval is dat http://www.jwalphenaar.nl/wp-content/uploads/SIMPEL-HR-212×300.jpg dat verwijst naar de kaft van mijn boek.

Zodra je de link plakt in het vakje van Add a link, gaat LinkedIn meteen de inhoud uitlezen.

Vervolgens moet je verplicht een titel toevoegen aan het plaatje en optioneel kun je nog een omschrijving toevoegen. Ik zou het nog mooier vinden als ik meteen kan doorlinken naar een pagina met meer informatie over het boek, maar helaas ontbreekt die mogelijkheid.

Vervolgens druk je op Save en je ziet het resultaat:

Het plaatje kan nu binnen je profiel aangeklikt worden door bezoekers.

Tada. Hoera. Een plaatje. Volgende tip zal nuttiger zijn 🙂

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.