Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

01:32 am
19 May 2024

Wat verandert er nu echt bij LinkedIn?

Wat verandert er nu echt bij LinkedIn?

Gisteravond kwamen de mailtjes al binnen. Meerdere mensen ontvingen een mailtje van LinkedIn met de volgende strekking:

Als je dit mailtje nog niet hebt ontvangen dan moet je even geduld hebben. Ze moeten er tenslotte 187 miljoen versturen.

Nieuwe lay-out
Het eerste dat in dit mailtje vermeld wordt is dat de nieuwe lay-out vanaf vandaag (na 16:00 lokale tijd)  voor iedereen beschikbaar is. Deze is echter al vanaf 14 oktober uitgerold. Voor een indruk daarvan, kijk hier.

Dag WordPress en SlideShare, of niet?
Twee zaken vallen meteen op. SlideShare en WordPress lijken te verdwijnen. Paniek online. Maar de paniek is niet helemaal gegrond. Het viel mij 14 oktober ook al op dat de applications niet meer op de profiel pagina voorkwamen (zoals genoemd in deze post), maar ik vermoedde dat dat met de migratie te maken had. Niets is minder waar. Het verdwijnt inderdaad van de homepage van je profiel in de huidige vorm. Maar, in het mailtje van LinkedIn staat een link naar het Help Center.

Daar lees je het volgende:

LinkedIn Applications are being replaced with a new feature that lets you add media links to images, presentations, videos, and documents on your profile.

Wow, dat is gaaf. Je zou dus nu foto’s, video’s, presentaties en documenten kunnen toevoegen aan je profiel. Niet meer via applicaties zoals voorheen, maar direct.

Vervolgens kun je voor een aantal toepassingen zien wat de veranderingen zijn.

SlideShare Presentations by SlideShare

Any SlideShare content you’ve uploaded using the SlideShare Presentations application will be automatically migrated to the Summary section of your profile once you opt into the newly redesigned LinkedIn profile. If you were a user of this application, you should receive an invitation to opt into the new profile design shortly.

Het zou ook vreemd zijn als LinkedIn de koppeling met SlideShare weg zou halen. Ze hebben het tenslotte zelf gekocht in mei 2012 voor $119 miljoen. Er komt dus een mogelijkheid om de de SlideShare presentaties te migreren naar je summary (samenvatting gedeelte). Een onderdeel van je profiel dat voorheen alleen platte tekst ondersteunde. Ik ben benieuwd, ik wacht op de ‘opt’ invitation.

WordPress by Automatic

If you self-host your WordPress site, you can enable auto posting to LinkedIn through the Jetpack plugin from Automatic.

If your site is on WordPress.com, simply enable the Publicize setting for LinkedIn from your WordPress.com Dashboard.

Dit houdt in dat je blog automatisch als een feed in je statusupdates komt. Niet meer als vast onderdeel van je profiel. Dit vind ik een verlies.

Verder zoekend kom je dit tegen op de site van LinkedIn

Adding Media Links on your Profile

How do I display media on my profile?

Last Updated: 11/20/2012

Report Answer Inaccuracies

If you have the newly redesigned profile, you may now add examples of your work with media links to a video, image, document or presentation.

The media links may be added to the Summary, Education and Experience sections:

  1. Click Profile at the top of your homepage.
  2. Click Edit in the top section of your profile.
  3. Scroll down to the section where you want to add content and click the add media link (it looks like a square with a plus sign). Move your cursor over the link and you will see, “Add a link to a video, image, document, presentation…”.
  4. Type or paste the link to your content into the Add a link field that appears. A picture of your content will then display with pre-filled Title and Descriptionfields.Note: It may take several seconds for this to happen. You can edit the content in these fields if you wish.
  5. Click Save.

See a list of compatible content providers.

Geduld is een schone zaak
Nu heb ik sinds oktober de nieuwe layout, maar deze functionaliteit is nog niet doorgevoerd.

Conclusie:
Het feit dat LinkedIn rich media content toevoegt aan onderdelen van het profiel (samenvatting, opleiding en ervaring) is een mooie ontwikkeling. Het wordt nu mogelijk je profiel op een mooiere en heldere manier op te maken. Het verdwijnen van de WordPress koppeling vind ik jammer, maar ik vraag me ook af hoe vaak dit bekeken werd. LinkedIn is wel hard op weg om de gebruikerservaring te verbeteren met de nieuwe lay-out.

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.