linkedinopschonen

We zitten in een rustige tijd (behalve voor winkeliers en horeca dan). De dagen rondom kerst en Oud en Nieuw gebeurt er gewoon weinig. Dus ga je je mailbox een beetje opschonen, administratie bijwerken en nieuwe plannen maken voor 2013.

Eigenlijk een perfecte tijd om je LinkedIn profiel eens af te stoffen. Hoe lang geleden heb je daar iets mee gedaan? Is het nog steeds een statisch visitekaartje? Hieronder een aantal tips om je LinkedIn profiel weer helemaal up to date te maken.

Profiel

linkedinopschonen

1. Je profielfoto

Sinds de grote veranderingen bij LinkedIn komt je foto overal naar voren bij je activiteiten op LinkedIn. Plaats een duidelijke foto van jezelf. Maak deze minimaal 220 x 220 pixels groot.

2. Je professional headline

Je professional headline is wat mensen zien als je hun profiel hebt bekeken. Maak deze zinvol. Je hebt hier aardig wat ruimte dus benut deze. Laat mensen in een oogopslag zien wie je bent of wat je doet.

3. Je contactgegevens

Als je, behalve gevonden worden op LinkedIn, ook wilt dat mensen contact met je kunnen opnemen, controleer dan of je adresgegeven en telefoonnummer nog kloppen.

4. Twitter

Als je Twittert en dit niet nadrukkelijk als privé persoon doet, koppel dan even je Twitter account. Op die manier geef je mensen meer inzicht in je doen en laten.

5. Websites

Je kunt bij LinkedIn drie externe websites koppelen. Zorg dat deze met je zakelijke profiel te maken hebben en vertel meteen waar ze over gaan. Dus niet de standaard teksten, maar gewoon een korte omschrijving.

6. Je public URL

Deze wordt nog steeds vaak vergeten. Vaak zie je nog dat mensen daar een nummer in hebben staan. Pas dat even aan, is goed voor je vindbaarheid in Google.

 

 

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.