Gebruik de extra mogelijkheden bij Endorsements.

Een onderdeel waar veel mensen vraagtekens bij hadden gezet. Want wat is de waarde als 100 mensen aangeven dat je goed bent in Twitter?

Uit of aan?
Als je de endorsements totale onzin vindt, dan kun je ze gewoon uitzetten nu.

Schermafbeelding 2013-01-31 om 09.34.43

Als je denkt dat er wel potentieel inzit, lees dan even verder:

Eigen termen
LinkedIn heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om zelf (dus ook in het Nederlands) termen toe te voegen. Je bent dus niet langer afhankelijk van de door LinkedIn, vooraf Engelse, samengestelde lijst. Je kunt nu eindelijk dus aangeven waar je goed in bent of goed in denkt te zijn. Uiteraard is het aan jouw connecties om dat te beoordelen.

Schermafbeelding 2013-01-31 om 09.34.31

Beheren wat je wel en niet ziet.
Sommige skills en expertise, zoals bijvoorbeeld Online Advertising, zou je niet op je profiel willen hebben staan. Je kunt deze ook gewoon visueel uitzetten. Ze blijven wel bestaan, maar ze hoeven niet getoond te worden. Ook kun je bepalen van welke personen je de endorsements wel of niet wilt zien.

Schermafbeelding 2013-01-31 om 09.35.26

Volgorde bepalen?
Jijzelf hebt natuurlijk een idee over welke endorsements je bovenaan wilt hebben. Helaas, dat wordt bepaald door het aantal endorsements, dus daar heb je weinig (geen) invloed op.

Maar.. wel met de skills en expertise waar je nog geen endorsements voor hebt.

Schermafbeelding 2013-01-31 om 09.45.22

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.