Clicky

Gratis tips, trucs, nieuws en uitleg over LinkedIn. Vraag en antwoord.

12:15 pm
03 December 2023

Onderzoek LinkedIn: Shell populairste werkgever 2013

Onderzoek LinkedIn: Shell populairste werkgever 2013

shell_logo

Shell is onder Nederlandse leden de meest populaire werkgever op LinkedIn. Dit maakt LinkedIn bekend. Het is voor het  tweede jaar dat deze populariteitslijst wordt gepubliceerd. De bedrijven van eigen bodem doen het goed in het onderzoek. Naast lijstaanvoerder Shell, dat vorig jaar nog een vierde positie innam, bestaat de hele top 5 uit bedrijven met Nederlandse roots: Philips, Rabobank ABN AMRO en KLM.

LinkedIn stelde de ranglijst op na het analyseren van de in totaal meer dan drie miljoen bedrijven op LinkedIn. De ranking is gebaseerd op de activiteit van leden op het platform, waaronder het volgen en bezoeken van bedrijfspagina’s en het bekijken van profielen van werknemers. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen werd LinkedIn zelf uitgesloten van deelname.

Nieuwkomers
De ranglijst met meest populaire werkgevers kent ten opzichte van de lijst van 2012 drie nieuwkomers. Heineken (8) bleef Microsoft (9) als hoogste nieuwkomer nipt voor. IBM is de derde nieuwkomer die op plaats twaalf de top 20 binnenstormt. Alle grote banken van ons land zijn terug te vinden in de ranglijst, met Rabobank (3), ABN AMRO (4) en ING Nederland (15). Ook de grote accountancy- en consultancybureaus zijn dit jaar weer stevig vertegenwoordigd in de lijst: Deloitte is met de tiende plaats de hoogst genoteerde. PWC (13) en Ernst & Young (16) volgen op enige afstand.

Lena Olivier, Hoofd Talent Solutions Benelux, licht de ranglijst toe: ‘’Nederlandse bedrijven zien steeds meer het belang in van een sterk werkgeversmerk. Dit zien we terug in de grote activiteit op ons platform door zowel werknemers als werkgevers, en de grote diversiteit aan branches in de top 20 van de meest populaire werkgevers.”

Sander Nieuwenhuizen, Vice President Recruitment bij Shell International B.V. : “Het doet me goed te constateren dat professionals wereldwijd Shell zien als Employer of Choice. Onze medewerkers zijn het hart van ons bedrijf. Want naar onze overtuiging vormen menselijke vindingrijkheid en technologie de sleutel voor de (duurzame) energie die nu en in de toekomst nodig is. We zijn dan ook verheugd dat we wereldwijd de negende plaats innemen van meest populaire werkgever, en dat we in Nederland tot de toonaangevende werkgevers op Linkedin behoren. Dat draagt bij aan onze positie als aantrekkelijke werkgever voor ervaren professionals, afgestudeerden en studenten.”

De top 20 populairste werkgevers onder de Nederlandse LinkedIn-leden:

 1. Shell
 2. Philips
 3. Rabobank
 4. ABN AMRO
 5. KLM
 6. Accenture
 7. Unilever
 8. Heineken
 9. Microsoft
 10. Deloitte
 11. Ahold
 12. IBM
 13. PWC
 14. FrieslandCampina
 15. ING Nederland
 16. Ernst & Young
 17. ASML
 18. DSM
 19. KPN
 20. HP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.