Dit weekend kwam de volgende vraag binnen:

Ik heb mijn LinkedIn profiel helemaal veranderd (was nodig :)). heb mijzelf nu anders in de markt gezet. Mijn oude functies zijn nu geclusterd onder een andere naam. Ik had een aantal goeie recommendations gekoppeld aan mijn oude functies die nu weg zijn. Ik wil deze weer heel graag terug in mijn nieuwe profiel!!!! Hoe kan ik deze weer terug krijgen? Of willen jullie dat voor me aanpassen?

Om meteen met dat laatste te komen, dat kan ik natuurlijk niet aanpassen. Ik kan wel uitleggen hoe ze terug komen.

Zwevende recommendations

Wanneer je een werkervaring verwijdert op je profiel, waar nog recommendations aan gekoppeld zijn, dan worden deze ‘zwevend’. Oftewel ze zijn er nog wel, maar nergens aan gekoppeld.

Om deze terug te vinden moet je naar manage recommendations (quick link).Schermafbeelding 2016-04-25 om 08.12.30

Als je nog zwevende recommendations hebt dan zie je ze hier staan. Ik heb er eentje als voorbeeld neergezet:

Schermafbeelding 2016-04-25 om 08.12.49

 

Via de link Reassign kun je kiezen bij welke functie je de recommendation wilt neerzetten:

Schermafbeelding 2016-04-25 om 08.13.23

Als je de juiste functie hebt gekozen, da klik je op apply.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 08.13.15

 

Tada!

Vond jij deze uitleg handig? Deel hem dan ook op Social Media en vooral op LinkedIn.

Heb jij ook een vraag die je behandeld wilt zien? Stel hem dan via het vragen formulier en ik ga hem voor je beantwoorden!

En vergeet niet je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

 

Jan Willem Alphenaar
Jan Willem Alphenaar is trainer, spreker, schrijver en consultant over de zakelijke toepassing van online tooling, met name LinkedIn. Hij trainde al meer dan 16.000 mensen in 11 verschillende landen. Naast trainingen en lezingen verzorgt hij het beheer van advertentiecampagnes voor klanten op LinkedIn. Een LinkedIn Nerd ten top.