Je LinkedIn contacten exporteren naar Excel. #howto

Jul 24, 2015
106 Views
23 Comments

DEZE FUNCTIE HEEFT LINKEDIN VERWIJDERD PER 23 JULI 2015

 

 

Stel je wilt een backup maken van je LinkedIn-contacten of een mail sturen naar al je LinkedIn contacten dan is het fijn als je dit bijvoorbeeld in Excel zou kunnen zetten. Maar hoe doe je dat? Eigenlijk heel eenvoudig volgens de volgende stappen.

Ga naar Contacts en kies voor Connections

Vervolgens krijg je je lijst met contacten, maar daar staat rechtsonder de exportknop. Klik op Export connections.

Vervolgens kun je verschillende export formaten kiezen, maar niet die van Excel. Dat is ook niet nodig, want het export formaat voor Outlook in CSV kan prima geïmporteerd worden in Excel. Dus kies voor Microsoft Outlook (.CSV file)

Er volgt nog een extra ingebouwd veiligheidje,  geen idee waarom, waar je de code moet overnemen.

En vervolgens kun je het bestand opslaan

LETOP!!! Oh ja, binnen Excel moet je dit bestand niet gewoon openen maar importeren.

 

Deze post is al 3771 keer gelezen.

LinkedIn trainingen

linkedintrainer

Ik leer uw medewerkers, salesteam en marketingteam optimaal gebruik maken van LinkedIn. www.linkedin-trainer.nl

23 Comments

  • Klopt wat er staat – en zodra je de groen balk krijgt – zit ik met mijn handen in het haar, want hij vertelt je niet en je krijgt geen mogelijkheid om te vertellen waar hij dat bestand moet zetten.
   Als je zoekt op die file – kun je hem niet vinden. En nu ben ik nog geen stap verder. Ik krijg geen lijst zoals op You Tube filmpjes.

   Wat doe ik fout?

   Reply
 1. Helaas alleen namen, titels en e-mail adressen (waarvan zeer veel spamcatchers en dus nutteloos). Denk niet dat je er 1-2-3 je adresboek mee hebt bijgewerkt. Dat vraagt toch het nodige handklikwerk in je connectieoverzicht waarbij je data uit de rechter kolom kunt vissen. Dus niet op volledig profiel klikken, anders wordt je als robot gezien en gaat je account op zwart!

  Reply
  • Op You Tube heb ik een Engels filmpje gevonden – waar je meer mee kunt via “tags” – alle nieuwe contacten een mail sturen bijvoorbeeld. Heb de hele video niet afgekeken want het simpele lukte al niet.

   Reply
  • Helaas Getty,
   Dat is niet mogelijk. Als je echter een link naar een artikel op een site plaatst bij een update, dan zal LinkedIn proberen daar een plaatje uit te halen en deze erbij te plaatsen.

   Reply
 2. hi jan willem
  dank je wel, toen ik je stappen zag wist ik het weer.
  echter, bij mij ontstaat de moeilijkheid nadat het op mijn computer bij downloads opgeslagen is. als ik het bestand dan gewoon open (wat niet moet volgens jou) krijg ik een lijst met overal streepjes tussen de namen.
  als ik het in excel open kan ik m niet vinden onder downloads. dat leest excel niet uit. is het dan toch niet het juiste format, zou je concluderen…

  wat moet ik doen?

  carina

  Reply
 3. Het is me gelukt om mijn contacten te exporteren. Nu wil ik ze importeren in Excel, zoals aangegeven. Maar ik heb geen idee hoe dat moet. Heb je daarvoor ook aanwijzingen? Ik hoop het! Alvast veel dank

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.